Morgonkick smoothie

Posted on Posted in Recept - Frukost, Recept - Smoothies och Juicer

Januari är här och för många inbär det en månad av nystart! Jag älskar att dricka smoothies till frukost och här kommer ett av mina absoluta favoritrecept på en supernyttig clean green smoothie som är både matig, syrlig och fräsch på samma gång. Ett grymt sätt att börja dagen på!

För en smoothie behöver du;
 1 avokado
1,5 dl fryst mango
en stor näve babyspenat
1 apelsin
1 citron
En skvätt mandelmjölk
Så gör du:
Skär bort skalet på citronen och apelsinen. Gröp ur köttet ur avokadon och mixa allt. Spä ut med mandelmjölk för att få den konsistens du gillar. Personligen gillar jag smoothies som är ganska fasta och lite glassiga i konsistensen 🙂
dsc_0217
Varför börja dagen med en grön smoothie?
Nypressade gröna smoothies ger dig en omedelbar kick av vitaminer, mineraler, enzymer, fytokemikalier och antioxidanter. Det är alltså sprängfyllda med näring samtidigt som det ger ditt matsmältningssystem en chans att vila.  Eftersom bladgrönt består av mycket cellulosa är det jobbigt för kroppen att bryta ner. När vi gör en smoothie så mixas bladen sönder och det blir enklare för kroppen att tillgodogöra sig nyttigheterna.