Chocolate chip peanut cookies

Posted on Posted in Recept - Snacks/Sweets

Har du, precis som mig, en något osund relation till jordnötssmör?! Då kommer du att älska dessa spröda kakor. Var inte rädd för kikärtorna. De är ett perfekt substitut för mjöl och ger ingen smak alls. Now lets get to it!

DSC_0075

 

För ca 10 kakor behöver du:

1 dl kokta kikärter (ca ½ burk)

1½ dl havregryn,

2 msk kallpressad kokosolja

2 msk ekologisk lönnsirap

1 ägg

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

½ dl jordnötssmör

50 g mörk choklad

Så gör du:

Sätt ugnen på 175°. Mixa kikärterna. Blanda ner alla ingredienser utom chokladen. Grovhacka chokladen och rör ner den i resten av smeten. Klicka ut matskedsstora bollar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta ut varje bit litegrann. Låt kakorna gräddas ca 20 min, ju längre de är i ugnen, desto sprödare blir de.

DSC_0072

Skärmavbild 2016-05-02 kl. 19.08.44