Lila superfoodsallad

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag
 8G1A5330 fix l

Ett av de allra enklaste knepen för att automatiskt äta bättre är att smyga in mat i regnbågens alla färger på tallriken. Naturligt färgstark mat innehåller specifika fördelar som bland annat verkar cancerförebyggande, lugnande för matsmältningssystemet och renande.

Tänk så här: Ju mer färgstark ett livsmedel är naturligt, desto mer nyttiga och immunförsvarsstärkande antioxidanter innehåller den.

För 1 portion behöver du: 
1/2 rödkål
1 påse babyspenat
1 avokado
1 dl mandlar
1 dl färska blåbär
2 färska fikon
3 st torkade aprikoser
Basilikablad
Dressing; Olivolja + basilikablad, salt och peppar

färgglad sallad

Gör så här;
Sallad: Strimla rödkålen och skön babyspenaten. Skiva avokadon och klipp aprikoserna i små bitar. Blanda nu allting tillsammans och toppa med mandlar, blåbär och skivade fikon.
Dressing; Ta en handfull färska basilikablad och mixa med hjälp av en stavmixer i  1/2 dl olivolja. Smaka av med salt och nymalen peppar. Ringa basilikaoljan över salladen innan servering. Simple as that!
8G1A5351 fix