Raw pasta carbonara

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag

DSC_1313

Att välja mer grön mat är bra både för miljön och hälsan. Detta är en helt vegetarisk ”pastafavorit” som går snabbt att laga och passar perfekt på en ”Meatless Monday”

Du behöver: 2 zucchini (ca 1 zucchini/person)

Pastasås

2 tomater

1¼ dl soltorkade tomater

1 röd paprika

1½ vitlöksklyfta

⅓ röd urkärnad chili

2 msk olivolja

2 tsk oregano

2 msk hackad färsk basilika

salt och svartpeppar

¾ dl riven parmesan

 

Så gör du:

Skär tomaten och paprikan i bitar, hacka chilin och pressa vitlök och lägg i en matberedare. Tillsätt de soltorkade tomaterna, oljan, oregano, basilika och salt. Mixa såsen så att den blir slät.

Hyvla zucchin med en potatisskalare eller i en spiralizer så att det blir pastaliknande strimlor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg ner strimlorna. Låt koka ca en minut. Häll av i durkslag och portionera upp på tallrikar. Klicka över den kalla pastasåsen och strö över parmesan.

DSC_1299