Raw Tryffeltårta

Posted on Posted in Recept - Snacks/Sweets

DSC_0443

 

Ett recept på en gudomligt god chokladtårta borde vara ett måste i alla hem. Med denna rika chokladdröm har du just det!

 

Du  behöver:

ca 16 bitar

Ingredienser:

Botten:

2,5 dl naturella cashewnötter

2 dl kokosflingor

3 msk raw kakao

En liten nypa havssalt

8 medjooldadlar, urkärnade

 

Fyllning:

2 dl kallpressad kokosolja, flytande

100 gram kallpressat kakaosmör, flytande

3 dl naturella cashewnötter (blötlagda 4 timmar eller över natten och sedan väl sköljda)

1 dl vatten

rivet skal och juice från 1 citron

15 medjooldadlar, urkärnade och blötlagda i minsr 2 h eller 1 ½ dl dadelpure

1 dl  flytande honung eller lönnsirap

3 dl kakaopulver

1,5 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt

½ tsk havssalt

 

Du behöver: En kakform med löstagbar kant cirka 22 – 24 cm i diameter, höghastighetsmixer och matberedare

Botten: Klä formen med bakplåtspapper och smörj kanten med lite kokosolja. Mixa allt utom dadlar i en matberedare till ett fint mjöl, tillsätt dadlar och mixa igen. Tillsätt vatten vid behov så att du får en bra degig konsistens. Tryck sedan ut degen jämnt. Låt stå kallt under tiden du gör fyllningen.

Fyllning: Smält kokosolja och kakaosmör i vattenbad. Ställ åt sidan.

Mixa cashewnötter, vatten, citronjuice och citronskal till en slät kräm i en matberedare. Tillsätt dadlar, lönnsirap eller honung, kakao, vanilj och havssalt. Mixa igen. Häll i kokosolja och kakaosmör i en tunn stråle under tiden maskinen är igång.

Ta fram formen och häll i smeten. Låt stå i kylen minst 6 timmar eller över natten. Ta fram kakan ca 20 – 30 minuter innan du ska äta den, kanan är godast kall. Garnera med rivet limeskal och färska bär.

DSC_0446