Mango + vaniljchiapudding

Posted on Posted in Recept - Frukost, Recept - Snacks/Sweets

DSC_0475

 

Förra årets stora mattrend -chiapuddingen – har verkligen kommit för att stanna. Anledningarna till varför det är så nyttigt att äta de små fröna är många, se nedan. Tyvärr så är många recept i ärlighetens namn ganska så smaklösa och tråkiga. Detta recept är det inte! 

  • 2 dl mjölk av den sorten du föredrar
  • 1 msk kokoskräm (den krämiga delen ur kokosmjölksburk)
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 dl mangotärningar
  • ½ banan
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en nypa kanel
  • en nypa kardemumma

Så gör du: Mixa alla ingredienserna i en mixer & ställ in en skål eller glasburk

i kylskåpet över natten. Ta ut på morgonen & toppa med rostade kokosflingor & mangotärningar.

 

 chiaseeds_grande

 

Varför är chiafrön så nyttiga?

  • Chiafrön har mer omega-3 än lax och linfrö.
  • Chiafrön har 30% mer antioxidanter än blåbär.
  • Chiafrön innehåller mycket järn. Två matskedar ger dig  mer än dubbelt så mycket järn som finns i 100 gram spenat.
  • Chiafrön ger dig ett starkare skelett tack vare sitt höga kalciuminnehåll samt stärker hår, hud och naglar. En matsked chiafrön innehåller mer kalcium än en deciliter mjölk.
  • Chiafrön innehåller högre halter av den nyttiga omega-3-fettsyran än något annat naturligt livsmedel. Omega-3 motverkar bland annat PMS, depressioner och inflammationer.
  • Chiafrön har en proteinhalt på 21 procent och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna. Vilket gör dem till en mycket bra källa till vegetabiliskt protein.