Lime och kokosbar

Posted on Posted in Recept - Frukost, Recept - Snacks/Sweets

DSC_0068

Idag har marknaden fullkomligt exploderat av bars i alla former och smaker. Grymt bra tycker jag! Men vill du spara pengar och dessutom veta exakt vad som gömmer sig i barsen så går det ju minst lika bra att göra dem själv. Det tog mig ganska lång tid att hitta ett recept som inte blev för torrt och tråkigt och resultatet blev dessa syrligt nötiga citronbars. Super goda med superbra innehåll! Förvara dem i kylen i en försluten box så håller de i upp till 2 veckor- perfekt när du vill höja din energinivå eller ta med ett mellanmål.

Du behöver:

  • 5 dl rostade cashewnötter (det går också bra att använda mandlar om du inte tål nötter)
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 10 färska dadlar
  • 3 matskedar färsk limejuice och zest (skalet från en lime)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk havssalt

 

Gör så här:

  1. Rosta naturella cashewnötter och solrosfrön separat i en het stekpanna om du inte använder färdigrostade varianter. Låt svalna .
  2. Ta fram en matberedare och häll i alla ingredienserna utan limejuicen och blanda ihop. Häll i limejuice lite i taget, tills att du får en bra konsistens som håller ihop utan att vara alltför lös.
  3. Pudra över kokosflingor och eventuellt lite mer limezest över degen.
  4. Ta ett rektangulärt fat och täck med bakplåtspapper. Tryck ut degen på pappret så att den blir ca 1 – 2 cm tjock. Täck med plast och ställ i kylen i minst en timme eller över natten. När du tar ut fatet från kylskåpet skär du lätt 10 stycken rektangulära bars.

IMG_2870