Sashimisallad

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag

sashimisallad

Denna sashimisallad är inspirerad av en sallad som finns på menyn på Hotell Diplomat. En grymt rätt när man vill laga något enkelt och snabbt men ändå lite lyxigt! Den går nämligen utmärkt med ett glas champagne 🙂 och det har nästan blivit en liten vana hemma att inleda helgen och fredagskvällen med denna rätt och ett glas bubbel. Jag använder salmalax som jag tycker har den bästa kvalitén av lax. Happy friday!

 

Ingredienser;

1 bit salmalax för 4 personer– beroende på hur mycket du vill ha

 

Sallad

1 paket fryst mangotärningar

1 paket frysta sojabönor (edamame)

2 avokados eller 1 paket hackad fryst avokado

1 kruka koriander

1 – 2 dl cashewnötter

 

Marinad

1 dl tamari eller sojasås

1 pressad lime

1 msk sesamolja

1 msk risvinäger

1⁄2 hackad chili (ta bort fröna)

1 msk honung

1 pressad vitlöksklyfta

Några cm riven ingefära

 

Så gör du:

Börja med att blanda alla ingredienserna till marinaden. Blanda alla ingredienser i en skål och pressa ner vitlök, riv ingefäran och finhacka chilin.

Lägg gärna salmalaxeni frysen några minuter innan du ska skiva upp den då blir den lättare att skiva.

 

Salladen:

Tärna avokadon och finhacka koriandern. Blanda med mango, cashews och sojabönor.

Lägg upp sallad och quinoa på en tallrik. Ta ur salmalaxen ur kyl eller frysen och skiva den i tunna skivor. Lägg upp på salladen och häll över marinaden.