Yes its Friday Sashimisallad

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag

Denna rätt är något av en paradrätt hemma hos mig och är så perfekt när man vill laga något enkelt och snabbt men ändå lite lyxigt. Perfekt fredagsmat helt enkelt, tex som en förrätt eller med ett glas bubbel!  Jag använder salmalax som jag tycker har den bästa kvalitén av lax. Glad fredag! Nu tar vi helg 🙂

Ingredienser;

1 bit salmalax för 4 personer– beroende på hur mycket du vill ha

Sallad

1 paket fryst mangotärningar

1 paket frysta sojabönor (edamame)

2 avokados eller 1 paket hackad fryst avokado

1 kruka koriander

1 – 2 dl cashewnötter

 

Marinad

1 dl tamari eller sojasås ( tamari är glutenfri)

1 pressad lime

1 msk sesamolja

1 msk risvinäger

1⁄2 hackad chili (ta bort fröna som gärna blir för starka)

1 msk honung

1 pressad vitlöksklyfta

Några cm riven ingefära

 

Så gör du:

Börja med att blanda alla ingredienserna till marinaden. Blanda alla ingredienser i en skål och pressa ner vitlök, riv ingefäran och finhacka chilin.

Lägg gärna salmalaxeni frysen några minuter innan du ska skiva upp den då blir den lättare att skiva.

 

Salladen:

Tärna avokadon och finhacka koriandern. Blanda med mango, cashews och sojabönor.

Lägg upp salladen på tallrikar. Ta ur salmalaxen ur kyl eller frysen och skiva den i tunna skivor, ju tunnare desto godare tycker jag! Lägg upp på salladen och häll över marinaden. Pressa gärna lite lime över och servera med extra marinad.

Ljuvliga fredagsblommor!