Avokadosoppa

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag

dsc_0892

Denna gröna Avokadosoppa innehåller så mycket bra saker så hälften vore nog! Basen består av broccoli som ständigt toppar listorna på världens nyttigaste superfood. Inte bara är det starkt cancerförebyggande. Broccoli innehåller också ett ämne som minskar överskott av östrogen i kroppen vilket kan ge obalanser som humörsvängningar, viktuppgång och PMS.

Soppans krämighet kommer från avokadon som innehåller den allra bästa sortens omättade fett som smörjer kroppen inifrån, minskar inflammationer och hjälper kroppen att absorbera avokadons nyttiga antioxidanter extra bra.

Så skäm bort både din insida och dina smaklökar med denna supersoppa.

För ca 2 – 3portioner behöver du:

400 g broccoli

2 avokado

1 vitlöksklyfta

1 grönsaksbuljong

½ tsk chilipulver eller chiliflakes

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

Garnering

koriander

Frökex

EV några handskalade räkor

Så gör du:

  1. Koka broccolin mjuk i saltat vatten med grönsaksbuljong och hackad. Häll av så att du har vatten som präcis täcker broccolin. Mixa broccolin med en mixerstav tills du får en önskad konsistens.
  2. Mosa i avokadoköttet och mixa lite till. Krydda efter tycke med chilipulver, salt och peppar.
  3. Häll upp soppan i skålar och strö över valfri garnering.dsc_0884

avacado

Visste du förresten att det gjorts en studie som visade att personer som regelbundet äter avokados är hälsosammare än personer som inte gör det. Avokadoätare hade både ett högre näringsintag på maten de åt samt en halverad risk för att drabbas av såkallat metaboliskt syndrom, dvs en samling av syndrom som; högt blodtryck, övervikt, diabetes och blodfetter. Dessutom vägde de mindre, hade ett lägre BMI samt magfett och mer av det ”goda kolesterolet” i kroppen. Summa summarum – Skicka hit avokadon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *