Cleanse Juice

Posted on Posted in Recept - Smoothies och Juicer

img_0143

Detta är en ultimat detoxjuice som kickstartar ämnesomsättningen och ger ökad energi. Selleri är en riktig detoxgrönsak och hjälper kroppen att rensa ut koldioxid och syror. Även gurka är extremt renande och även vattendrivande i kroppen vilket gör att du blir av med överflödig vätska. Samtidigt gör gurkans magnesium underverk för hår, hud och naglar.

Både citron och ingefära renar levern och bygger upp immunförsvaret och äpplena som ger juicen en söt behaglig smak innehåller A, B och C-vitaminer och är kända för sina cancerhämmande egenskaper.

Sist men inte minst ger du din kropp en riktig pigghetskick med hjälp av den gröna hjälten; babyspenaten. Personer som åt en portion spenat två timmar innan träning förbättrade både sin syreupptagningsförmåga och prestation visar en studie i Cell Metabolism. Hemligheten består i ämnet nitrat som påverkar kroppens mitokondrier att producera mer energi och förbättra syreförbrukningen när du tränar.

dsc_0204

Så gör du en portion detoxjuice;

Juica 2 äpplen, 1 citron, några cm ingefära, en halv gurka, en selleristjälk och en handfull babyspenat i en juicemaskin. Vill du ha i mer fibrer mixar du istället ner babyspenatbladen i juicen. Tillsätt is och drick inom en kvart!

skarmavbild-2016-11-17-kl-11-07-01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *