Asiatisk biffsallad

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag

dsc_0939

Här kommer ett recept på en av mina absoluta kötträttfavoriter. När det kommer till kött tycker jag det är viktigt att tänka på kvaliten. Krav-märkt och ekologiskt naturbeteskött det allra bästa eftersom köttet kommer från djur som har fötts upp på naturligt foder och fått gå ute mer. Dels är det mer humant mot djuren, mer klimatsmart och så innehåller detta kött ofta mer nyttiga omega-3 fetter.

Biffsallad

  • 500 g biff
  • 250 gr glasnudlar
  • salt och svartpeppar
  • gurka
  • salladslöka
  • 1/2 påse babyspenat
  • skalade morrötter
  • 1 litet paket sockerärtor
  • 1/2 dl salta jordnötter
  • 0,5 kruka koriander
  • 1/2 -1 msk rostade sesamfrön
    Chiliflakes
  • Dressing:2 st lime, pressade
    2 tsk fisksås
    1 stor pressad vitlöksklyfta
    1 msk riven ingefära
    1 msk sesamolja
    1 nypa socker, eller honung
    1 nypa salt
  1. Skär alla grönsaker i tunna stavar, halvmånar och strimlor.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl och lägg i en stor salladskål
  3. Gör dressingen genom att blanda samtliga ingredienser.
  4.  Salta och peppra biffen och stek i stekpanna på hög värme till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du gillar medium rare. Låt köttet vila i några minuter innan du skär i det.
  5. Slå dressingen över salladen och strimla den stekta biffen i mindre strimlor. Blanda biffen med salladen, toppa med sesamfröna och servera!

 

dsc_0940

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *