Glowbars

Posted on Posted in Recept - Snacks/Sweets

dsc_1003

Get your Glow on med dessa näringsrika beautyboostande energibars. Barsen är proppade med bra energi och en massa skönhetsfrämjande ingredienser som bland annat:

Chiafrön – rik på Omega 3 fettsyror som förebygger acne och eliminerar puffighet och påsar under ögonen.

Pumpakärnor – innehåller mycket av skönhetsmineralen zink som bygger upp starka naglar och ett glänsande hår. Sägs också ha sårläkande egenskaper som minskar uppkomsten av oren hy och acne.

Kokosolja – Bästa sortens GLOWfrämjande fett som går att använda som så väl bodylotion som sminkborttagning och till att rädda kluvna toppar. Kokosoljan smörjer kroppen inifrån och innehåller antibakteriella ingredienser som motverkar torrhet och problemhy.

Tranbär – Full av antioxidanter och flavonoider som påskyndar återhämtningen av vävnad och hjälper till i cellförnyelsen av huden. Tranbären är också en källa tillC-vitamin som hjälper kroppen att producera kollagen. Dvs själva proteinet som fungerar som hudens byggstenar och gör den spänstig och frisk.

Helt enkelt ett perfekt mellanmål att ha hemma i kylen eller ta med on the go!

dsc_1004

Du behöver:

1 dl quinoapuffar

1 dl kokosflingor

10 dadlar ( urkärnade)

1/2 dl tranbär

1/2 dl pumpakärnor ( rosta dem gärna för en nötigare smak)

1 msk  chiafrön

1 msk kokosolja

1 msk lönnsirap eller honung

1 nypa havssalt

1 nypa vaniljpulver

 

Så gör du: 

Kärna ur dadlarna och lägg alla ingredienser i en matberedare. Pulsa tills du får en jämn deg som håller ihop. Tillför mer kokosolja eller dadlar om degen är för lös. Täck en form med bakplåtspapper och platta ut degen med händerna. Ställ in i kylen i minst 30 minuter så att degen ”sätter sig” Sedan kan du skära upp rektangulära bars och förvara i en glasburk kylskåpet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *