The ”no cook” dinner

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag

dsc_0993

Hur går det för er med Wellnesskicken?! Jag måste säga att första dagen började riktigt bra, blev ingen träning. Men det tog jag igen idag och trots sötsug så blev det inget sött på hela dagen. Här kommer tisdagens recept. Tycker själv att just tisdagar är ganska tråkiga och oinspirerande dagar och jag är ofta inte sugen på att laga något speciellt. Men när man har barn så funkar det inte riktigt att middagen blir en skål yoghurt med musli längre 🙂

Denna enkla rätt köper jag ofta med mig från antikhallarna i Göteborg men det går ju nästan lika snabbt och enkelt att fixa själv. Koka lite nudlar, lägga upp lax och sallad och mixa dressingen. Snabbmat när det är som bäst tycker jag.

dsc_0988

Glasnudelsallad med gravad lax

Du behöver:

Glasnudlar

Gravad lax eller varmrökt ( vad man känner för helt enkelt!)

Babyspenat

Frysta mangotärningar

Edamamebönor

Sesamfrön

Sallad och babyspenat

 

Mangovinegrette

  • 1 Mango eller 1 dl tinade mangotärningar
  • Juice och zest från en lime
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk senap
  • salt och peppar efter smak
  • Så gör du;

Koka glasnudlarna enligt förpackningens anvisning, skölj i iskallt vatten efteråt.

Skölj babyspenat och sallad och blanda med edamamebönor och mango. Lägg upp med laxen på en tallrik och strössla sesamfrön på toppen. Mixa mangon till en puré och blanda i resten av ingredienserna till dressingen.

 

dsc_0990

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *