Frozen strawberry cheezecake

Posted on Posted in Recept - Snacks/Sweets

8g1a5224-fix

Äntligen Fredag! Även när man är  mammaledig som jag är nu så är det något speciellt i luften med just fredagar. Allt känns lite roligare helt enkelt 🙂 Idag har förutom att hunnit med lite måsten som att besöka doktorn, hunnit med en skön promenad och fix hemma. Och när min äldsta dotter snart kommer hem från förskolan tänkte jag att vi skulle ta och baka något ihop. Detta recept finns med i Superliciousboken och är egentligen en dessert som passar bäst på sommaren. Men just nu känner jag för något fräscht som kan väga upp till allting juligt, glöggigt och pepparkakigt!  Antingen delar upp den i mindre formar som på bilden ovan eller gör en större tårta med 10 bitar som receptet nedan. Tårtan kräver lite pill och tid men det är definitivt värt det… Happy Friday från mig!

Frozen strawberry cheesecake

För ca 10 bitar behöver du;

Botten:

1 dl naturella mandlar

1 dl naturella, skalade pistagenötter

6 stora urkärnade medjooldadlar

1 rejäl nypa havssalt

 

Fyllning:

3 dl naturella cashewnötter

4 stora urkärnade medjooldadlar

4 msk pressad citronsaft

2 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

5 msk kallpressad kokosolja

2 dl frysta jordgubbar

 

Topping

2 dl bär till toppingen

 

Så gör du:

Botten; Mixa botteningredienserna i en matberedare och platta ut degen på botten av en springform klädd med bakplåtspapper.

Fyllning: Tina jordgubbarna och mixa cashewnötterna till ett mjöl. Mixa sedan ner dadlarna och därefter  resten av fyllningsingredienserna (förutom de bär som ska dekorera toppen) så att det blir en fyllig smet.Bred smeten i ett jämnt lager över botten.

Topping

Tina bären och mixa med en skvätt agavesirap eller honung.Bred ut bärsåsen över tårtan och sätt in i frysen i några timmar. Ta ut ur frysen ca 15 minuter före servering så att den hinner mjukna lite. Dekorera eventuellt med mer färska bär.

8g1a5238-fix

Enjoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *