Saffransgranola

Posted on Posted in Recept - Frukost

dsc_1015

När jag läste att en kompis gjort saffransgranola på Facebook häromdagen blev jag genast sugen på att göra något liknande. Och voila – här är resultatet, hur fin och julig blev den inte?! Och dessutom sååå god. Trust me – gör denna i jul och du har en given frukostfavorit för december månad.

dsc_1016

Du behöver: 

5 dl havregryn

0,5 dl chiafrön

1 dl kokoschips ( större flingor)

1 dl pumpafrön

1 dl solrosafrön

1,5 dl hackade hasselnötter

1 dl äppeljuice

2 msk kokosolja

2 msk lönnsirap eller agavesirap

0,5 g saffran ( ett litet paket)

2 krm kanel

2 krm havssalt eller himalayasalt

1,5 dl hackade torkade persikor

Så gör du: 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser utom persikorna i en bunke. Smält kokosolja i enkastrull och blanda sedan ner sirap, äppeljuice och kryddor. Häll över denna blandning i bunken och blanda allt. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut granolan. Sätt in i ugnen i 20minuter och blanda gärna under tiden så att det inte bränns. Ta ut granolan och låt svalna och lägg i persikorna på slutet.

dsc_1018dsc_1031

Gott över vaniljyoghurt!

One thought on “Saffransgranola

  1. Tack för tipset, den var superenkel att göra & blev jättegod! Vi brukar köpa Pauluns granola, är den nyttig?
    Vet ej om det blir billigare att göra egen men det känns bra.
    Jättefin hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *