Kycklingfajitas med sötpotatis

Posted on Posted in Okategoriserade, Recept - Lunch/Middag

dsc_1075

Boosta tacosen med supernäringsrik grönkål och sötpotatis. Denna rätt är en favorit som alla älskar. It’s a wrap!

 

För  2 portioner behöver du

  • 1 paket fullkornstortillabröd
  • 1 stor sötpotatis
  • Några grönkålsblad
  • 1 kruka färsk, hackad koriander
  • 2 kycklingfiléer
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1½ tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika

 

Guacamole

  • 2 mogna avokador
  • ½ dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite citronsaft
  • salt och peppar

 

Limekräm

  • 1 dl crème fraiche eller grekisk yoghurt
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 msk honung
  • salt och pepparn

 

Picklade rödlök

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar

dsc_1087

Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka sötpotatisen i små bitar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och massera in olivolja och flingsalt. In i ugnen i ca 20 minuter eller tills du ser att de börjar bli klara och lite brunaktiga i kanterna. ( Vänd eventuellt om i pannan  under tiden så att de inte bränns vid).

Separera bladen  från grönkålsstjälken och bryn dem lätt i kokosolja i en medium varm panna.

Kycklingen

Strimla kycklingen och lägg i en bunke med kryddorna. Hacka lök, vitlök och paprika och bryn i en panna 5 min. Vänd ner kycklingen i pannan och stek ca 15 min.

 

dsc_1078

Tillbehör

Rör ihop guacamolen och limekrämen i varsin skål. Gör den picklade rödlöken genom att blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en timme.  Värm tortillabröden och smeta ut guacamolen över brödet, fyll på med kycklingröran, grönkål, sötpotatis och koriander. Toppa med guacamole, picklade rödlök och limekräm.

One thought on “Kycklingfajitas med sötpotatis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *