21 days Wellnesskick!

Posted on Posted in Blogg - Lifestyle

Sugen på att börja våren med en riktig kickstart inifrån ut?! Ladda kroppen mednärande energi och avsluta mars med en riktig formtopp? Det är jag! Häng med du också. Under kommande 3 veckor kommer jag att köra en peppande ”challenge” och lägga upp recept och veckoplaner av kosten här på Truewellness.se. Mest för min egen skull men om någon vill haka på är det alltid roligt! Jag kommer också lägga ut en utmaning under varje vecka.

Fokus kommer att ligga på näringsrik ren, uppbyggande mat som boostar kroppens hormonbalans, immunförsvar och sätter fart på en slö ämnesomsättning. Och nej, det kommer inte vara något kaloriräknande eller att dra ner på mängden mat. Du som läst mina böcker vet att jag förespråkar mycket fast bra mat! 5 – 6 mål mat om dagen. Kombinerat med smart träning var det så jag själv kom i mitt livs bästa form innan mina graviditeter.

Under denna period kommer jag att undvika socker, alkohol, gluten och mejeriprodukter under veckodagarna men lämna helgen fri för några undantag, för som alltid tror jag inte på att utesluta allt strikt utan jag kör med 80 / 20 principen-  dvs 80 % bra mat och 20 % unna sig.

Det blir inte heller timmar i köket med krånglig matlagning. Komplicerade recept har aldrig varit något för mig och är än mindre nu med en 3 åring och en 4 månaders som kräver det mesta av min vakna tid.

Det blir helt enkelt näringsboostande rena, snabba recept och sådant som jag själv lagar ofta.

Så gör vi; Varje söndag lägger jag upp en veckomeny av middagar. Många av recepten finns redan i receptbanken här på truewellness. ( bara att söka i receptflikarna) Jag kommer ta en förebild och en efterbild och publicera båda efter dessa 3 veckor.

Veckans wellnessmiddagar

 • Mån: Antiinflammatorisk morot och ingefärssoppa med fröbröd
 • Tis: No cook dinner – laxsallad med glasnudlar
 • Ons; Zucchiniplättar med sötpotatis (- nytt recept för mig – blir spännande att laga)
 • Tors: Vegetariska falaffels, bönpasta och sallad
 • Fre: Krispiga blomkålspiazzor (älskar dessa! Har du inte testat dessa innan, you´re in for a treat)
 • Lör: Fishtacos ( lördagsmyz Yuuum)
 • Sön: Medelhavsbiffar med sallad och potatis

 

Veckans Wellnessluncher; Med luncherna tänker jag såhär, antingen äter jag lunch ute och då satsar jag på en matig sallad med både protein, bra fetter och kolhydrater, typ bilden ovan. Eller så lagar jag en större sats av middagen dagen innan och äter till lunch dagen därpå, (smart och billigt!).

 

Veckans Wellnessfrukostar; Under denna första vecka kommer jag variera mellan dessa 5 frukostar. Goda, snabba, näringsrika.

1 Chiapudding med granola ( går att förbereda dagen innan

2 Smoothiebowl med glutenfri avokadotoast

3 Banangröt med kokos och jordnötssmör

4 Bananpannkakor med bär och kokosgrädde

5 2 stekta ägg, 1 avokado, frökex och bär

 

Mellanmål och snacks 

Mellanmålen tycker vissa kan kännas onödiga. De är de inte. Tvärtom är de dessa de viktigaste eftersom du håller din blodsockerkurva stabil hela dagen och du slipper humörsdippar och sug efter ”snabb energi” mat.  Jag äter minst 2 mellanmål om dagen och kommer då att satsa på dessa;

 • Smoothiebowsl med granola och bär
 • Hemmagjorda proteinbars (recept finns i banken här på Truewellness) eller köpta proteinbars av en bra sort. Typ paleocrunch, bounce, raw bite, genberellt ju mindre ingredienser och lättförståelig ingredienslista desto bättre.
 • Bananabread
 • Ett skivat äpple med jordnötssmör och kanel
 • Havrelatte, The, en bit mörk choklad, nötter

 

Veckans utmaning: Byt ut en av dagens koppar kaffe mot en grön juice.

Jag är inte emot kaffe. Koffeinet är uppiggande, gör oss gladare, mer skärpta och får oss dessutom att bli uthålligare när vi dricker det innan träning. Men om vi dricker för mycket av det har det en motsatt effekt. I alltför stora mängder frilöser koffein stresshormonet kortisol vilket gör oss ofokuserade, stressade och trötta. Att känna sig beroende av något för att komma upp på morgonen eller klara av en arbetsdag är inte heller så kul. Så därför blir veckans utmaning  att byta ut en av dagens koppar mot en grön juice vilket är ett av de bästa och enklaste sättet att uppa sitt grönsaksinta på och boosta kroppen med ren näring rakt ut till cellerna. Jag kommer troligtvis byta ut min eftermiddagskopp mot en juice för jag Älskar kaffe på morgonen.

Lets go, nu kör vi, jag är sååå taggad!

3 thoughts on “21 days Wellnesskick!

 1. Jag är på. Har en dotter på 2 månader så behöver komma igång. Och det blir bara roligare när man gör det tillsammans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *