Chia Trifle

Posted on Posted in Recept - Frukost

Såå härligt att vara igång med Wellnesskicken nu! Känner mig faktiskt riktigt motiverad. Fick en fråga på instagram angående recept på denna bild som jag la upp igår. Och självklart kommer det här.

Gillar man både chiapudding och smoothie men inte kan välja är detta helt enkelt en mix av båda världar. I botten en chiapudding med blåbärssmak ( tycker ofta att vanliga chiapuddingar smakar så tråkigt) Och på toppen ett lager av jordgubbssmoothie (min dotters favorit) Toppa sen med bär, kokoschips och granola för extra crunch.

Du behöver;

  • Chiapudding
  • 2 dl mandelmjölk ( jag använde den med kokossmak)
  • 2  msk chiafrön
  • 1 dl frysta bär som blåbär eller hallon
  • Smoothie
  • 3 – 4  dl mandelmjölk
  • 1 fryst banan
  • 1,5 dl frysta jordgubbar
  • 0,5 dl fryst mango

Så gör du:

Förbered chiapuddingen i en skål eller glasburk kvällen innan så kan den stå över natten och gotta till sig. Se bara till att blanda runt i den lite under den första kvarten så att fröna fördelas jämt. Gör sedan smoothien på morgonen och toppa puddingen med den samt mer av sånt du gillar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *