Zucchiniplättar

Posted on Posted in Recept - Lunch/Middag

Här kommer dagens middagsrecept! Zucchiniplättar med fetaost. Vet att jag skrev sötpotatis i veckokalendern då jag tänkte att lite rostad sötpotatis i ugn nog skulle vara gott till. Men när jag provlagade dessa till lunch idag kände jag faktiskt att de var tillräckligt matiga att äta som de är så skippade östpotatisen idag. Var första gången jag lagade dessa och inspirerades av 2 olika recept från böckerna ”nyfiken grön” och ”superhälsa”.  Blev supergott och helt klart en ny vegetarisk favorit här hemma.

Du behöver:

  • 1 stor zucchini 
  • 1 dl riven halloumiost 
  • 150 g fetaost 
  • 1/2 – 1 dl mandelmjöl 
  • 2 vispade ägg 
  • 1 liten salladslök
  • salt och citronpeppar efter smak 
  • olja eller smör till stekning
  • en lime, saft och zest

Så gör du:

  1. Riv zucchinin och hallonmin grovt. Lägg rivet zucchiniskal i ett durkslag och krama ut vätskan. Detta är jätte viktigt för att smeten ska hålla ihop.
  2. Finhacka salladslöken och vispa ihop äggen i en separat skål. Blanda sedan allt i en bunke med zucchinin, hallonmin och mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet, smaka av med kryddor och riv i zesten av limen i smeten.
  3. Stek plättar i rikligt med olja eller smör ca 2 minuter per sida så att plättarna får fin färg. Om smeten är för rinning,tillsätt bara lite mer mandelmjöl eller eventuellt lite fiberhusk.
  4. Smula fetaost över plättarna och pressa lite lime över. Klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *