21 days Wellnesskick! vecka 2

Posted on Posted in Blogg - Lifestyle

Hello och skön söndag! Här hemma har en snöslaskstorm dragit in över stan så dagen har mest spenderats inomhus i soffan googlande på varma resmål ( man kan ju drömma sig bort!) och såklart planerandes kommande veckas Wellnesskick. Hur gick det för er förra veckan? Jag körde enligt kostplanen alla dagar utom lördagens middagsrecept då vi styrde upp middag här hemma för våra vänner och deras barn och bjöd på hemmagjorda pizzor på tortillabröd och torsk istället för fishtacos. Känns som en helt ok start och känner mig faktiskt piggare än jag gjort på länge och riktigt motiverad att fortsätta med kicken.

Nu till denna veckas kostplan; Veckans middagar

Mån: Medelhavsbiffar med rostade grönsaker( använder ett recept från min superliciousbok här)

Tis: Vegetariska falaffels, bönpasta och sallad, lägger upp recept på dessa imorgon

Ons: Pad Thai med kyckling och lime, tänkte göra detta recept

Tors: Pokebowl (åt en fantastisk god sådan i veckan och ska försöka återskapa något liknande 🙂

Fre: Kycklingfajitas med sötpotatis. Denna är en favorit hemma hos oss

Lör: Laxfile med sötpotatis och sallad

Sön: Lövbiff med rotfrukter och sallad

Min nya favorit – pokebowl! typ som sushi mixat med sallad.

Veckans luncher;

Med luncherna blir det samma som förra veckan , antingen äter jag lunch ute och då satsar jag på en matig sallad med både protein, bra fetter och kolhydrater. Eller så lagar jag en större sats av middagen dagen innan och äter till lunch dagen därpå, (smart och billigt!)

Veckans frukostar; Under denna vecka fortsätter jag variera mellan dessa frukostar. Goda, snabba, näringsrika.

Chiapudding med granola

Smoothie med avokadotoast

Gröt med bär och nötter

2 stekta ägg, 1 avokado, frökex

 

Mellanmål och snacks

Hemmagjorda proteinbars (recept finns i banken här på Truewellness) eller köpta proteinbars av en bra sort. Typ paleocrunch, bounce, raw bite, generellt ju mindre ingredienser och lättförståelig ingredienslista desto bättre

Ett skivat äpple med jordnötssmör och kan

Havrelatte, The, en bit bra choklad, nötter

”Glass” på fryst banan, mango och kokosgrädde. Grym när man känner sig sötsugen på kvällen!

Favvochokladen från Ombar!

Veckans utmaning

Denna vecka blir utmaningen blir att dricka mer vatten. Så snart kroppen saknar vätska går det fort ut över tankeförmåga och den mentala energinivån. Man har tex sett att personer som var återfuktade innan de tränade orkade 17 % så många fler repetitioner i gymmet + att mer vätska ökar förbränningen. Så minst 8 glas per dag ska väl inte vara så himla svårt! Tänker fylla en stor karaff och ha framme.

Tips för att göra vattendrickande lite roligare!

 

Önskar dig en smarrig hälsosam vecka som laddar dig med massor av ny energi!

4 thoughts on “21 days Wellnesskick! vecka 2

  1. Hej! Jag är med! Blev en del annat i helgen men annars följde jag din plan hela veckan. Finns alla recept här på din sida? Jag saknar länkar till recepten för jag hittar inte alla. Det hade underlättat och gjort det så mycket smidigare.
    Ha en härlig vecka! Kram Hannah

    1. Hej Hannah! Vad kul att höra att du också kör denna wellnesskicken! Å ska tänka på att lägga ut alla recept till nästa vecka så det blir lättare att följa! Kram och kör hårt!

    1. Hej Malin! Just nu kör jag på ett glutenfritt fröbröd från semper tror jag bestämt. Köper det på min lokala ica ( när jag inte orkar baka själv!) och brukar ha det i frysen och sedan rosta det. Kör man inte på glutenfritt brukar jag tycka att ett fiberrikt fullkornsbröd är bra, typ danskt rågbröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *