Boosta vinterhuden – från glåmig till glow!

Posted on Posted in Blogg - Skönhet, Okategoriserade

Visst är det någonting med just den här tiden på året som gör att man känner sig som allra blekast, torrast och glåmigast i hyn. Samma sak varje år.Februari/Mars är inga glowmånader direkt… Inte blir det direkt bättre av att man med en 4 månaders bebis tvingas vakna var tredje/fjärde timme natten igenom… De mörka ringarna har liksom permanent bosatt sig i mitt ansikte, tur att det finns smink och kaffe 🙂

Ni som följer min instagram vet att jag infört en liten rutin i livet som jag kallar för ”Treat yourself Thursday” och som helt enkelt handlar om att unna sig lite vardagslyx på just torsdagar för att stärka motivationen lite extra. Behöver ju inte vara något som kostar pengar utan kan lika väl vara ett skönt träningspass, en sovmorgon eller en mysig fika med en kompis. Men idag unnade jag verkligen mig lite treattime deluxe! En barnfri timma och en ansiktsbehandling på CA-VA. Har inte varit på en ansiktsbehandling sedan jag blev gravid med Viola för ungefär prick ett år sedan och idag var det äntligen dags igen.

Jag är så himla glad att jag hittat denna salong! För det första är inredningen och själva känslan på salongen så otroligt mysig och inspirerande. De behandlingar jag tagit har också alltid skräddarsytts efter just dina behov och efter vad DU behöver just nu. Så tycker jag alla hudterapeuter borde jobba.

 

För min del handlade det idag om att tillföra fukt, fukt och ännu mer fukt och ge huden en vårstädande glowboost! Jill som är en av de mest kunniga hudterapeuterna jag någonsin träffat började med en diamantslip som liksom dammsuger bort gamla hudceller så att ny frisk och glowig hy kan träda fram i vårljuset. Sedan slussades en rejäl fuktbomb in via flera olika masker och avslutades med en skön axelmassage och lätt makeup (Såå skönt att man alltid blir lite sminkad efteråt, blir alltid så snyggt när någon annan sminkar en tycker jag!)

 

 

Jag har under de senaste åren gjort en stor förändring när det kommit till min egen hudvård och skönhetsrutin. Idag använder jag nästan uteslutande ekologiska produkter. Det hela började egentligen för länge sedan när jag började intressera mig mer för ren mat och hur det påverkade min hälsa. Det började plötsligt kännas fel att smeta på sig krämer fulla med tveksamma kemikalier på huden samtidigt som jag var mer noga med vad jag stoppade i min kropp. När jag i samma veva blev gravid med mitt första barn och alla rekommendationer löd att man skulle använda produkter utan ämnen som parabener, sulfater och parfymer eftersom de kunde vara skadliga för barnet började jag läsa på mer och valet att välja eko kändes självklart.

 

 

Det är kul att det händer mycket inom ekologiska skönhet just nu. En serie som jag har vissa krämer från är denna från M Picault. Superfina, effektiva och lyxiga krämer med bra eko ingredienser. Jag gillar speciellt att kombinera märkets olja och serum som innehåller mycket havtorn vilket bland annat är rikt på A-vitamin och verkar antiage.

 

 

Healthy skin is always in… Från trött glåmig småbarnsmamma till GLOOW! Synd att man bara skulle åka och hämta på dagis efteråt 🙂

 

 

Tycker ni det är kul att läsa om hudvård och beauty? Jag började ju faktiskt som en beautyblogg en gång i tiden då jag var skönhetsredaktör för Sofis Mode. Sedan tog hälsointresset över men nu börjar jag känna mig mer sugen på att skriva om Beauty igen!

 

3 thoughts on “Boosta vinterhuden – från glåmig till glow!

  1. Ja det hade varit superkul att få läsa mer om hudvård och vilket smink du använder 🙂 vad för märken brukar du använda?

  2. vill gärna läsa mer om beauty 🙂 du är så fin 🙂
    mitt skönhetstips är gör en peeling av kokosolja, kokossocker , blanda runt. peela kropp och ansikte. min hud blir så mjuk och glowig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *