Ekologisk makeup och varför du vill ha det!

Posted on Posted in Blogg - Skönhet

 

Idag fick jag äntligen chansen att besöka det kreativa kontorshotellet/medlemsklubben ALMA på Nybrogatan då Estelle och Thild bjöd in till lanseringslunch av sin nya ekologiskt certifierade makeuplinje. Almas lokaler huserar i gamla designhögskolan Beckmans och har av Vogue beskrivits som ”The Coolest Work Space in Stockholm” Självklart är det en dröm för den designintresserade. Kolla bara in det fantastiskt fina golvet. De gröna tonerna passade också perfekt ihop med Estelle och Thilds vackra blommor på förpackningar och som dekoration.

 

 

Grundare Pernilla Rönnberg började med en kort presentation av den nya kollektionen som är gjord på bioaktiva ingredienser och mineraler som även vårdar huden när du använder dem.  Jag kommer ihåg att jag intervjuade Pernilla för kanske 10 år sedan då hon precis hade startat upp med sitt märke och endast hade en mindre serie med babyprodukter. Idag finns produkterna i massvis av kedjor i både Europa och Asien och det är riktigt kul att se utvecklingen som nu resulterat i makeup.

Ekologisk hudvård har ju verkligen kommit stort på senare år. Däremot har utbudet av ekologisk makeup varit ganska så begränsat ( det bästa jag har testat hitills är RMS Beauty) och det är roligt att det händer mer på den fronten nu!).

 

 

Medan vi mumsade på Beautyproofad lunch, självklart var allt vegetariskt som är den stora trenden just nu och med vackert ätbara blommor, så visade makepartisten Sarah‘ Grundén en tutorialfilm, som även finns på Estelle och thilds hemsida,  där hon sminkade modellen Frida Gustavsson som är kampanjens ansikte utåt.

 

 

Sarah berättade att hon delar Estelle och Thilds filosofi om att grunden till en bra makeup börjar med en bra hudvård, jag instämmer!  Och att paletten som går i naturliga och subtila färger är framtagen för att framhäva ens naturliga skönhet och lyster, tumme upp på det med!

 

 

Det här var några av produkterna som vi fick med oss hem att testa.  Jag är speciellt nyfiken på ”Healthy glow sun power”  – man älskar ju allt som ger extra glow!,  volume mascaran – blir den första ekologiska mascaran jag testar samt ”Bio mineral cream pipstick” i härliga färgen Rosewood.

 

 

Så varför ska man satsa på ekologisk makeup? Jag tycker det känns lika självklart att man vill använda ekologisk och ren makeup som att man vill äta ekologiskt och smörja huden med rena produkter. Idag är de ekologiska produkterna minst lika bra och effektiva som de vanliga så varför inte använda saker som är garanterat gift/kemikaliefritt och samtidigt vårdar huden samtidigt? Ju äldre jag blir desto mer naturlig makeup vill jag ha, och massa glow såklart, kan aldrig få nog av glow 🙂

Nu ska jag ut och få lite äkta glow i ansiktet. Ska bli riktig sommarvärme  idag så ut och njuuut nu!

One thought on “Ekologisk makeup och varför du vill ha det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *