1j3b9169-fix1

Mitt mål handlar om att inspirera kvinnor till att göra bättre hälsoval för sig själva och på så sätt öka sin livskvalitet. För mig handlar hälsa om fyra saker, det mentala, fysiska, psykiska och sociala välmåendet. Allting hör samman och allting måste ha en balans för att vi ska kunna må vårt bästa och uppleva mer Wellness i vardagen.

 

Jag tror på: 

Långsiktighet

Att se på sig själv och sin hälsa som ett livslångt åtagande och inte en quickfix. När vi sätter hälsan som främsta drivkraft och mål framför snabba quickfixes och enkla genvägar så kommer vi alltid ha en inre motivation som får oss att VILJA göra hälsosamma val mesta delen av tiden. Jag tror att de är alla de små valen i vardagen och våra vanor som tillslut definierar vår livstil.

 

Att handla utifrån kärlek till sig själv

Hur mycket uppskattar du din kropp? Jag menar VERKLIGEN uppskattar din kropp? Din förmåga att röra dig, träna, njuta av god mat? Trots att kroppen och vår hälsa är det absolut mest värdefulla vi har så tar vi den allt för ofta för given. Vi stressar, äter för mycket socker, kaffe och alkohol, kompensationstränar för våra laster och tänker inte alltid de snällaste tankar om vår spegelbild...

Men ur negativitet växer sällan något positivt alls. Så istället för att lyssna till den inre kritikern och alla "måste", "borde", "skulle" , Testa att vända på det och börja se varje hälsosamt val som en belöning till dig själv. När vi agerar utifrån kärlek till oss själva så blir det så mycket lättare att välja den där nyttiga lunchen eller den där morgonträningen eftersom vi vet hur bra vi mår av att ge vår kropp det som den mår bäst av. När vi verkligen börjar behandla oss själva med respekt och börjar lyssna på våra kroppar kommer vi också vilja bli mer sjyssta mot oss själva och göra bättre val.

 

Att skippa dieten för gott

Jag tror inte på dieter eller på att utesluta något. Det enda som händer är att vår ämnesomsättning kommer ur spel, hormonbalansen rubbas samtidigt som du skapar onödiga känslor av stress kring mat. Jag lever själv efter 80 / 20 % principen. Det vill säga 80 % fokus på hel och ren mat som ger kroppen rätt typ av energi. Varav de resterande 20 % unnar jag mig av precis allt, även de onyttiga valen.

Liksom att se sin hälsoresa som något för livet så fungerar den här principen på samma sätt. När du äter bra, näringsrik och uppbyggande mat mestadels av tiden så behöver du inte vara orolig att undantagen ska rasera vare sig din hälsa eller form. Det är det du gör mesta delen av tiden som är viktigast.

8G1A5170 fix

Rörelse varje dag

Våra kroppar är gjorda för rörelse och inte för att sitta framför datorn 8 timmar om dagen. Jag tror på att röra på sig VARJE DAG, en timmas träning är faktiskt bara 4% av din totala dag, Att göra någonting varje dag som får upp pulsen, sträcker ut våra leder och frilöser måbrahormoner som endoriner och dopamin är extremt kraftfullt för att bygga upp både psyke och fysik.

Idag visar studier att träning är minst lika effektivt som medicin mot depression och alltfler läkare skriver ut träning på recept. När det kommer till att hitta den där åtråvärda motivationen så har jag själv 2 knep:

1 jag ser träning som tandborstning, inte alltid kul men något som jag gör för jag vet hur bra jag mår efteråt.

2 Jag låter dagsformen styra. Vad längtar kroppen efter just idag? Löpning, en lugn promenad, vikter på gymmet eller en dansklass. När vi gör något som vi tycker är kul kommer motivationen oftast gratis och den bästa träningen, är den som blir av.  Simple as that!

1j3b9185-fix

 

Din hjärna är din starkaste muskel och värdefullaste tillgång

Träning och kost är två kraftfulla verktyg som kan hjälpa oss att må bättre i vardagen men om inte huvudet är med i matchen också har vi lite för våra ansträngningar. Och det är ganska logiskt egentligen, på samma sätt som man tränar kroppen för att bli frisk, stark och uthållig så behöver man också träna upp sina mentala muskler.

Jag tror på att aktivt jobba med att utvecka sitt tankesätt, att fokusera på det positiva, att det är utanför sin komfortzon som verklig utveckling sker och att tacksamhet inför de små sakerna i livet är en genväg till att känna mer lycka. Jag tror också att du redan har alla svar inom dig och att din potential är ostoppbar bara du har nycklarna och de rätta verktygen!

SENASTE NYTT